TOPRAKSIZ SİSTEMDE (EVDE & SERADA) EVSERA BİTKİ BESİNİ NASIL KULLANILIR ?
Topraksız Sistemde (Durgun Su ,Akan Su ,Hidroponik, Katı Ortam Su Kültürü,... vs. Topraksız tarım agregatları kullanılan tüm sistemlerde) Evsera kullanımı:
TOHUMLARINIZ VARSA NASIL KULLANACAKSINIZ ?
Eğer otomatik sisteminiz yoksa elle sulama yapıyor iseniz; 10 Gram (4 Çay Kaşığı) Evsera 3 Full Ve 30 Damla Evsera Ph Düzenleyici ikisi Birlikte 10 Litre Su Dolu Aynı Kabta Birleştirilir Her 2. Sulamada Bitki Başına 1 Çay Bardağı Sulamadan Sonra Verilir. Yani bir gün sade su bir gün evseralı su veriniz.
HER AYIN SON HAFTASI UYGULAMASI
Evsera 3 FULL ve Evsera Bitki Besini Kök Ve Yapraklara Ayda 1 Defa Hafif Islatilacak Şekilde Püskürtülür. Püskürtme ayda bir kez yapılır ve ayda bir hafta besinsiz sulama işlemi yapılır. yani Sürekli Uygulanan Evsera 3 Full e Bu Hafta Ara Verilir.
Otomatik Sistemde İse Deponuzun Büyüklüğüne Göre Bu Oranda Evsera Şurup Hazırlanır. Toz Şeklide Olan Ürünlerin Tamamı 5 Litrede Suda 5 Gram (1,5 Çay Kaşığı) Çözülerek Şurup Hazırlayın. Topraksız sistemse Ph düzenleyici kullanmayı unutmayın. Haftada 1 veya 2 defa besin ilavesi yapılır.
Not: Yukarıdaki Uygulamalar Amatörler İçin Domates, Biber, Çilek Gibi Çiçekli Bitkilerde İdeal Besleme Programı Açısından Birbirini Tamamlar Ve En Yüksek Verim Alınır. Ancak Bazı Coğrafi Koşullar Bazen Teknolojik Koşullar Bazen De Mali İmkanlar Yeterli Olmaya Bilir, O Zaman Bu Uygulamalardan, Uygulama Zamanına Bağlı Kalarak Beslemeyi Artırın Veya Azaltınız.
Sulamanızı bitkinin su ihtiyacına göre arttırıp azaltırken her ikinci sulamada aynı şekilde bitkinin ne kadar suya ihtiyacı varsa o kadar besinli su veriniz.
Bitkinin gelişim döneminde isteğinize göre Evsera Bitki Besinini 5 litre için 1-2 gram daha arttırabilirsiniz.
Eğer besin içerisinde anormal şekilde katılaşmış ufak parçalar varsa ılık bir bardak suda besini çözüp ondan sonra 5 lik 10 luk bidona bu çözeltiyi ekleyiniz. Evsera Bitki Besinli suyu (bitki şurubunu) güneş görmeyen bir yerde muhafaza ediniz. Toz halindeki bitki besinini de güneş görmeyen yerde ve rutubetten uzak tutunuz.
DİKKAT: Evsera Bitki Besinini topraksız tarımda kullanacaksanız bitki besini yanında; Topraksız Tarım Agregatı (torf, ponza, perlit, hidroton, taş-talaş, tuzsuz kum, Evsera Özel 5'i Bir Yerde Topraksız Tarım Agregatı ve benzeri herhangi birinden) ve Ph Düzenleyici kullanmanız gerektiğini unutmayın. Evsera Bitki Besinini Toprakta kullanacaksanız, Topraksız tarım agregatı ve Ph düzenleyici kullanmanıza gerek yoktur.
Ph Düzenleyici Topraksız Tarım Agregatı
Evsera Bitki Besini Nasıl Kullanılır İzle;
Ne Kadar Evsera ile Ne Kadar Bitki Yetiştirebilirim?
1 gram Evsera bitki besini 1 litre suyu bitki şurubuna dönüştürmektedir. Yani 1 kg Evsera Bitki Besini ile 1 ton suyu bitki şurubuna dönüştürebilirsiniz.
Üretilecek bitki sayısı arttıkça kullanılması gereken Evsera gramajıda belli oranda azalmaktadır. Bu bilgiler ışığında yaklaşık olarak ne kadar bitki besinine ihtiyacınız olduğunuzu hesaplayabilirsiniz.
-Evsera ph 100 cc yaklaşık 1000 damladır. 1 litre suya yaklaşık 4-6 damla ph gerekmektedir. Toprakta ph kullanmaya çok gerek yoktur, fakat biraz ph ile Evsera suda daha kolay çözünmektedir.
-Evsera bitki besini kullanılarak teknosera sisteminde tüm şartları uygun hale getirdiğinizde 1 metrekareden 40 kg a kadar domates alınabilir ve yılda mevsimine göre 4 ürün alınabilir, (1 yılda; 3 ay domates + 3 ay salata + 3 ay soğan + 3 ay marul vb. gibi, yani yılda 4 defa domates alamazsınız ama farklı mevsimsel sebzelerden 4 ürün alabilirsiniz)
Pratik Bilgiler
Sebze Meyve Yetiştirme Teknikleri Nelerdir:
Teknolojik Tarım Yaparken nelere dikkat etmeliyiz: toprakta, suda veya katı ortamda Teknolojik Tarım yaparken güneş gören, havadar ve korunaklı (Tehlikeden ve aşırı soğuk-sıcaktan korumalıyız.) Son yapılan araştırmalar göstermiş ki Bitkiler; İnsanlardan ve hayvanlardan daha hassastır. Sevgiyi, Tehlikeyi, olumsuz ve olumlu ortamları çabuk hissederler ve gerekli tedbirleri alabilirler. Strese girebilirler. Bunların Yanında AYRICA:
Bitkilerin ısıdan çok ışığa ihtiyaçları vardır, ışık görmeleri gerekmektedir. Bitkinizin ihtiyacı olacak ışığa ulaşmasını sağlayın.
Öncelikle Kaliteli Tohum Veya Fide Temin Ediniz.
Güneş Gören Havadar Ve Stresten Uzak Ortam Sağlayın,
Düzenli Sulayın Ve Besleyin Aşırı Sıcak Ve Aşırı Soğuk Olmamalı.
Zararlılardan Korunmalı...
Domates Ve Salatalıklar Sırık Cinsiyse Uzamlarını Rahat Sağlayacak Şekilde Ayarlayın Ve Yan Sürgün Verdirmeyin, Çıkan Sürgünleri Kesin (Koltuk Alma)
Kapalı Ortamda Çiçekler Meyveye Dönüşmesi İçin Çiçeklerin En Güzel Göründüğü Zamanda Halandırın Veya Çiçeklerin İçine Üfleyin.
Toprakta ise: Kaliteli toprak ayarlanmalı, Her ekimde toprak havalandırılmalı ve zararlılardan arındırılmalı.
Suda ise: Su sıcaklığı ve pH sı iyi ayarlanmalı. Tercih edileni su sıcaklığı 22-24 C olmalı.Suyun optimal pH sı 6,2 pH ile 6,5 pH arasında olmalı. (Toprakta da Sulama suyunun pH sı 6,2 pH ile 6,5 pH arasında olmalı ) Suyun pH sı Evsera pH düzenleyicisi ile ayarlanırsa istenen ölçüyü yakalamak kolay olduğu gibi bitki beslenmesi açısından da fayda sağlamış olursunuz.